МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

26 август 2020

26 август 2020

Берово, 26 август 2020 (МИА) – Граѓаните на Берово почнаа да се организираат за помош на семејството кое остана без кров над глава по невремето, кое вчера попладнето го зафати градот. Најпогодено од невремето е семејството Демјански за кое веќе е во тек хуманитарна акција преку донирање средства на сметката 200003368429849 – Стопанска банка на име Кристијан Демјански.

Кочани, 26 август 2020 (МИА) – Здружението на жени земјоделки „Агровинка“ од Виница ја реализираше првата серија теренски инфосредби со земјоделците од кочанскиот регион, во рамки на втората фаза од пректот „Добра земјоделска практика – богат биодиверзитет“.

Скопје, 26 август 2020 (МИА) – „По патеките на Дичо Зографот“ е првата Малореканска летна школа насочена кон едукативните и научно-истражувачките активности во познавањето на делото на Дичо Зограф, нашиот најзначаен зограф од XIX век. Школата ќе се одржи од 31 август до 5 септември, почнувјќи од неговото родно селото Тресонче.

 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close