МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

21 август 2020

21 август 2020

– Општина Тетово објави јавен повик на кој може да се пријават невработени лица кои потоа ќе бидат времено ангажирани како образовни асистенти во период од девет месеци. На работните позиции ќе се ангажирааат дипломирани психолози, дефектологози и педагогози.

Скопје, 21 август 2020 (МИА) – Општина Кисела Вода ​набави две нови возила со прскалки за чистење под висок притисок. За набавката, општината обезбедила средства преку Проектот за подобрување на општинските услуги МСИП, кој го спроведува Министерството за финансии со поддршка од Светска банка и од Бирото за регионален развој.

Скопје, 21 август 2020 (МИА) – Поради повремени прекини во делот на индустриската зона Пинтија, без електрична енергија утре и задутре ќе останат дел од жителите од општината Кисела Вода.

Делчево, 21 август 2020 (МИА) – Објавен јавниот повик за Општинско-корисна работа во Делчево. Оваа година како што информираа надлежните ќе се спроведува преку два проекти, „Социјални услуги за сите” и „Грижа за стари лица и лица со попреченост”.

Back to top button
Close
Close