МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

14 август 2020

14 август 2020

Скопје, 14 август 2020 (МИА) – Вицепремиерката за економски прашања Мила Царовска, претставникот на ЕУ Никола Бертолини и градоначалникот на Кочани Николчо Илијев, вчера доцна попладнето имаа работен состанок и направија увид во градежните работи на проектот „Планински велосипедски рај“ на Осоговските планини што се реализира со средства од проектот за Локална и регионална конкурентност, финансиран од грант од Европската Унија.

Кочани, 14 август 2020 (МИА) – Градоначалникот на Кочани, Николчо Илијев денеска приреди прием за членовите на планинарскиот спортски клуб „Осогово“, чија петчлена експедиција минатата недела се искачи на Голем Арарат, највисокиот врв во Република Турција.

Охрид, 14 август 2020 (МИА) – Новонаметнатите околности предизвикани од епидемијата на коронавирусот резултираа со откажувања на многу културни, забавни и спортски манифестации што ја одбележуваа летната туристичка сезона во Охрид. Но, некои од нив се одржаа и ќе се одржат, со прилагодување кон препораките и протоколите за заштита на учесниците и публиката од Ковид-19.

 

Back to top button
Close
Close