МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

4 август 2020

4 август 2020

Скопје, 4 август 2020 (МИА) – Пајак службата на ЈП Паркинзи на Општина Центар во текот на изминатата недела од јавните површини во општината подигнала 129 возила.

Со помош на специјалните возила „Пајак“ на ЈП ПОЦ отстранети се 61 непрописно паркирани возила, а со поставување механичко средство „Блокатор“ санкционирани се 68 возила кои биле затекнати во резидентни зони, а не биле корисници-резиденти на секторот во којшто биле паркирани.

 

Back to top button
Close
Close