МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

10 јули 2020

10 јули 2020

Гевгелија, 10 јули 2020 (МИА) – Со нови 20 болнички кревети е опремено одделението за физикалната терапија, кое работи во состав на гевгелиската Општа болница со проширена дејност.

Уште 20 кревети, како што е најавено од Министерството за здравство, се очекува да пристигнат во текот на наредната недела.

Скопје, 10 јули 2020 (МИА) – Градежните активности на новиот мост „АСНОМ“ кој треба да ги поврзе општините Аеродром и Гази Баба се одвиваат според предвиденото темпо и очекувањата се дека до средината на следната година ќе биде заокружен овој проект.

Гевгелија,10 јули 2020 (МИА) – За предвремените парламентарни избори на 15 јули, во Гевгелија се дислоцирани две избирачки места кои немале доволна квадратура за исполнување на здравствените мерки за безбедно гласање на граѓаните според утврдениот протокол, потврдија денеска од ОИК Гевгелија.

 

Back to top button
Close
Close