МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

10 јули 2020

10 јули 2020

Скопје, 10 јули 2020 (МИА) – Од денеска по скопските улици можат да се видат новите еколошки автобуси што ги набави Град Скопје.

– Еден поинаков јавен превоз … Скопје, една поинаква приказна …, напиша градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов на својот Фејсбук профил.

Дебар, 10 јули 2020 (МИА) – ЈЗУ Центар за јавно здравје – Охрид, на подрачјето на Општина Дебар утре ќе реализира програмско запрашување против комарци.

Запрашувањето ќе се врши во период од 18:00 до 06:00 часот, со апарат за УЛВ ладно запрашување.

Скопје, 10 јули 2020 (МИА) – Нивоата на повеќето реки во земјава се под просекот за јули, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Водостојот на Црн Дрим кај Ложани е три пати понизок, а преполовени се Вардар кај Јегуновце и кај Велес, Треска кај Македонски Брод, Лепенец кај Скопје, Крива Река кај Крива Паланка, Сатеска кај Ботун и Црна кај Новаци.

 

Back to top button
Close
Close