МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

3 јули 2020

3 јули 2020

Кавадарци, 3 јули 2020 (МИА) – Полицијата во Кавадарци денеска реализираше превентивна акција за заштита од вирусот КОВИД-19. Во акцијата беа поделени едукативни флаери за граѓаните.

-Целта е уште еднаш да се потсетиме на препораките за превенција и заштита од КОВИД-19. Носење на заштитна маска, држење растојание од 1,5 – 2 метра, редовно миење и дезинфицирање на рацете, рече Димитар Каракулев, инспектор за превенција.

Куманово, 3 јули 2020 (МИА) – Археолозите од НУ Музеј Куманово почнаа со ископување на локалитетот Градиште во Младо Нагоричане, соопштија денеска од националната установа. Во моментов археолозите работат на средната тераса на локалитетот, каде што пред неколку години открија остатоци од голем, масивен ѕид.

Back to top button
Close
Close