МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

30 јуни 2020

30 јуни 2020

Скопје, 30 јуни 2020 (МИА) – Во Полициското одделение Велушина вчера во 10:56 часот Б.Б.(40) од село Меџитлија пријавил дека на влезот на гробиштата во село Меџитлија, при изведување земјоделски работи, пронашол неексплодирана граната.

Скопје, 30 јуни 2020 (МИА) – ЕВН Македонија утре планира неколку технички зафати во електро-системот во градот Скопје, поради што без струја ќе останат дел од корисниците во општините Гази Баба, Ѓорче Петров и Каропш.

Во периодот од 08:00 – 14:00 часот без електрична енергија ќе останат корисниците на дуќаните и куќите пред и по надвозникот ул. Вамбел во општина Гази Баба. Во истата општина, во периодот од 09:00 – 11:30 часот без струја ќе бидат корисниците од ул. Наум Чакаларов (објектите во околината на бр. 48), ул. Мечкин Камен (објектот во околина на бр. 45)).

Во општина Ѓорче Петров, во периодот од 13:30 – 14:30 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од ул. Социјалистичка Зора (објекти од бр. 1 до бр. 20), ул. Струмјани (објекти од бр. 1 до бр. 20), ул. Христо Батанџиев (објекти од бр. 1 до бр. 61), ул. Мис Стон (објекти од бр. 1 до бр. 30). Во истата општина, без струја ќе останат корисниците од ул. Козле (објекти од бр. 1 до бр. 50 и околината на овие објекти), во периодот од 09:00 – 11:30 часот.

Во периодот од 09:00 – 11:30 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од ул. Теодосије Синаитски (објекти од бр. 1 до бр. 20), ул. Жданец (од бр. 1 до бр. 20), ул. Нерешка (од бр. 1 до бр. 20), во општина Карпош, информираат од ЕВН Македонија.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close