МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

26 јуни 2020

26 јуни 2020

Скопје, 26 јуни 2020 (МИА) – Осветлен патот, кој води кон познатото излетничко место „Три круши“ во село Драчево, информираат од општина Кисела Вода.

Претходно патот беше реконструиран, а сега се поставени 23 нови столба со светилки.

Општина Кисела Вода асфалтираше 660 метри во должина, а на два краци од патот, кои водат до куќите на жителите, во должина од 220 метри постави павер елементи.

Скопје, 26 јуни 2020 (МИА) – Нема сеча на шума кај водопадот во Длабочица, МВР ќе утврди кој и зошто ангажирал градежна машина, соопшти денеска ЈП „Национални шуми“.

Претрпијатието во демант испратен до медиумите информира дека Државниот инспекторат за шумарство и ловство, како и вработени во ПШС „Куманово” по вчерашна пријава на случајот, извршиле увид на терен при што констатирале дека е работено со градежна машина само на крак кај водопадот и во водотекот.

 

 

Back to top button
Close
Close