МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

24 јуни 2020

24 јуни 2020

Велес, 24 јуни 2020 (МИА) – Општина Градско ги заврши подготвителните работи на трасата и почна со изградбата на канализациска мрежа во населбата „Стопанство“ во Градско. Средствата во висина од 4 милиони 437 илјади денари се обезбедени од Министерството за транспорт и врски преку Европската инвестициска банка.

Тетово, 24 јуни 2020 (МИА) – Екипи на „Македонија пат“ и на Центарот за управување со кризи се обидуваат да го оспособат регионалниот и меѓународен патен правец Тетово-Јажинце за сообраќај, по ноќешното излевање на Габровска река кај селото Доброште, како и поради наноси од кал, камења и дрвја на коловозната лента. Патот е во прекин од ноќеска околу 1 часот поради поплавата.

Скопје, 24 јуни 2020 (МИА) – Поради уличен дефект ф-80 на улицата „20“ број 30 во Долно Лисиче, прекинато водоснабдување денеска ќе имаат корисниците од Долно Лисиче.

Back to top button
Close
Close