Најава на настани

МИА Најави – свет

Загреб - Почнува дводневен состанок на министрите за одбрана од Европската унија.

4 март 2020

Загреб – Почнува дводневен состанок на министрите за одбрана од Европската унија.

Брисел – Европската комисија ќе го претстави предлог законот за клима, според кој Европа до 2050 година би требало да стане континент без емисија на јаглен диоксид.

Брисел – Вонредна средба на министрите за внатрешни работи од ЕУ на кој ќе се разговара за помош на Грција во менаџирањето на напливот бегалци.

Прага – Средба на премиерите на Чешка, Унгарија, Полска и Словачка за ширењето на Ковид-19.

Брисел – Шведската активистка Грета Тунберг ќе одржи говор во Европскиот парламент, а претходно ќе учествува на состанокот на Европската комисија.

 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close