Најава на настани

МИА Најави – свет

Истанбул - Протести во организација на исламистичките партии против планот на САД за решавање на израелско-палестинскиот конфликт.

9 февруари 2020

Истанбул – Протести во организација на исламистичките партии против планот на САД за решавање на израелско-палестинскиот конфликт.

Рабат – Демонстрации во Мароко против планот на САД за решавање на израелско-палестинскиот конфликт.

Берн – Референдум во Швајцарија за забрана на дискриминација врз основа на сексуална ориентација.

Адис Абеба – Почнува дводневниот, 33. Самит на Африканската унија.

Адис Абеба – Средба на претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел со премиерот на Етиопија Аби Ахмед.

Баку – Предвремени парламентарни избори во Азербејџан.

Лос Анџелес – Свечено доделување на наградите Оскар.

 

Back to top button
Close
Close