Најава на настани

МИА Најави – свет

Минеаполис - Комеморативна служба за Афроамериканецот Џорџ Флојд, чија смрт предизвика бран од протести против расизмот и полициското насилство.

4 jуни 2020

Минеаполис – Комеморативна служба за Афроамериканецот Џорџ Флојд, чија смрт предизвика бран од протести против расизмот и полициското насилство.

Виена – Австрија ги укинува сите гранични ограничувања за своите соседи, освен за Италија.

Пекинг – Годишнина од настаните на пекиншкиот плоштад Тјананмен во 1989 година.

Франкфурт – Прес конференција на Европската централна банка за монетарната политика на еврозоната.

Данкирк – Се навршуваат 80 години од евакуацијата на британските војници од Данкирк за време на Втората светска војна.

Back to top button
Close
Close