Најава на настани

МИА Најави -свет

7 април 2020

7 април 2020

Вухан – Се укинуваат мерките за ограничување од коронавирусот во кинескиот град, што беа воведени на 23 јанаури.

Брисел – Министрите за финансии од ЕУ ќе ги разгледаат мерките што ќе бидат одговор на пандемијата од коронавирусот.

Женева – СЗО ќе го презентира најновиот извештај за состојбата на медицинските сестри во светот

Медисон – Демократската партија на САД ги одржува првичните избори во државата Висконскин.

Бејрут – Телевизиско обраќање на лидерот на Хезболах, Хасан Насралах.

Back to top button
Close
Close