Најава на настани

МИА Најави – МКД (ДПЛ)

6 февруари 2021

6 февруари 2021 

Скопје – Прес-конференција на вицепремиерот за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Коста Петров. (Прес-конференцијата на македонски јазик: https://youtu.be/gHRHdpffiwQ,  на албански јазик: https://youtu.be/lpQfbfU60Y0  /11:00)

Скопје – Прес-конференција на министерот за здравство Венко Филипче, д-р Александра Грозданова, претседателка на Комитетот за имунизација и Жаклина Чагоровска од „Мој Термин“. (на македонски јазик: https://youtu.be/QPOsLVQfpFg, на албански јазик: https://youtu.be/dCTGYuMZKTg /12:00)

Скопје – Прес-конференција на „Координативно тело на Бошњаците за Попис 2021“.(Музејот на македонската борба за државност/13:00)

Скопје – Избор на најдобри клубови, тренери и спортисти на Карате федерацијата на Македонија за 2020 година. (СЦ „Борис Трајковски“, Конгресен центар на салата на 2 кат/12:00)

__________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Back to top button
Close
Close