Најава на настани

МИА Најави МКД (ДПЛ)

1 август 2020

1 август 2020

Скопје – Претседателот на Владата, Оливер Спасовски ќе се обрати на комеморацијата за жртвите од Геноцидот над Ромите од Втората светска војна, по повод Европскиот ден на сеќавањето на холокаустот врз Ромите и Синтите – 2 Август, на која ќе присуствуваат и министерот без ресор Музафер Бајрам и директорот на Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија, Горан Садикаријо. (Плато пред Музејот на холокаустот на Евреите/19:00)

Скопје – Комеморативна церемонија по повод 76 години од холокаустот на Ромите за време на Втората Светска војна. (Кеј на Вардар, во непосредна близина на платото пред Камениот мост/11:00, пренос во живо на Јутјуб каналот на Националниот ромски центар)

Скопје – Прес-конференција на МОРО – Работничка партија. (Пред Владата/11:00)

Охрид – Промоција на книга за историско-етнографски аспекти за заедницата на балканските Еѓипќани од Рубин Земон. (Просторот на Лапидариумот при Музеј и завод од Охрид Куќа на Робевци/20:00)

__________________________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Back to top button
Close
Close