Најава на настани

МИА Најави МКД (ДПЛ)

11 јули 2020

11 јули 2020 

Струмица – Министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев ќе го посети Секторот за внатрешни работи во Струмица и ќе оствари работен состанок со раководството. Изјава за медиумите, пред зградата на СВР Струмица (11:00)

Струмица – Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој , Николче Бабовски заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски ќе ја посетат Подрачната единица на МЗШВ Струмица и ќе ги достават картичките за „зелена нафта “, за сите нови корисници на поддршката субвенционирано гориво за земјоделска механизација. Изјави за медиуми по настанот. (10:00)

Скопје – Изложба на слики, цртежи и графики од колекцијата на „Остен музејот на цртеж“. (Галерија Остен, „Максим Горки“ 16а/20:20)

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020 

Скопје – Потпишување на „Нов договор за образование и млади” – Декларација за  младите, образованието и иднината меѓу Универзитетските студентски собранија на универзитетите „Св. Кирил и Методиј“, „Мајка Тереза“, „Климент Охридски“ и „Гоце Делчев“ и претставници на политичките партии. (Парк на новинарите/10:50)

Кавадарци/Јегуновце – Караванот на коалицијата „Можеме“ ќе ја посети општина Кавадарци (19:00) и општина Јегуновце (20:30)

Скопје – Носителот на листа во ИЕ 1 од коалицијата „Можеме“  Никола Димитров ќе даде изјава за медиуми. (Фонтана во Градски Парк/10:30)

Скопје – Носителот на листа во ИЕ2, од коалицијата „Можеме“ Оливер Спасовски на средби со жителите на Општина Гази Баба. Спасовски ќе даде изјава за јавноста. (Пазарче во населба Ченто/11:30)

Велес – Носителката на листа од коалицијата „Можеме“ за ИЕ 3 Јагода Шахпаска, ќе даде изјава за медиуми во амфитеатарот во Велес.(11:30)

Градско – Носителот на листа во ИЕ 3 од коалицијата „Можеме“ Љупчо Николовски ќе даде изјава за медиуми во градскиот парк „Даме Груев“ во Градско. (11:00)

Ранковце/Кратово/Крива Паланка – Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски ќе го посети Градскиот пазар во Крива Паланка (12:00), пред Општина Крива Паланка ќе даде изјава за медиуми (12:30), ќе посети штанд во центарот на Крива Паланка (13:00), во посета на МК Конопница – Крива Паланка (13:10), во посета на МК Мождивњак – Крива Паланка (14:00), општина Ранковце (17:00), општина Кратово (18:30) и општина Крива Паланка (20:30)

– Носителот на ИЕ 1, проф. д-р. Гордана Силјаноска Давковаќе оствари средба со носителот на ИЕ 5, Игор Дурловски во с. Манастирец Македонски Брод (9:30), ќе присуствува на трибина „Проблеми, предизвици и можни решенија за образованието во Македонија – образование за време на Ковид 19: на електронска врска или без врска?“. (парк „Шопен“ во Кисела Вода/19:00)

-Носителот на ИЕ 2, Владо Мисајловски ќе даде изјава за медиуми од Горно Оризари во општина Шуто Оризари (13:30)

-Носителот на ИЕ 3, Игор Јанушев ќе даде изјава по прошетката на градски пазар во Крива Паланка (12:45), ќе ја посети општина Ранковце (17:00), општина Кратово (18:30) и општина Крива Паланка (20:30)

-Носителот на ИЕ 4, Александар Николоски, на средба со целна група ловци, заедно со претседателот на Комисијата за економија на ВМРО-ДПМНЕ, проф. д-р Дарко Лазаров (15.30), а потоа на средба со граѓаните во населба Тризла општина Прилеп (18:00)

– Носителот на ИЕ 6, Дафина Стојаноска ќе даде изјава за медиуми пред Леар во Тетово (12:15), а изјава ќе даде по настанот дружење и дебата со УМС, на локација Жена Парк во Тетово (18:45)

Крушево – Кандидатот за прв премиер албанец Насер Зибери, ќе одржи прес-конференција пред „Македониум“. (15:00)

Ги покануваме вашите екипи да бидат присутни во 14:45 часот.

Скопје – Демократскиот сојуз ќе го одржи Шестиот конгрес, на кој ќе се расправа за приоритетите на партијата во наредниот четиригодишен период, како и за предизборните активности. (пред х. „Белви“/11:00)

Охрид – Граѓанско демократската унија – ГДУ организира трибина „Разговор под дрвото“. (Канео/12:00)

Скопје – Прес-конференција на носителот на листа во ИЕ 2 од Коалицијата „Никогаш северна, само Македонија”, Јове Кекеновски. а платото пред споменикот на Александар Македонски во општина Гази Баба/10:00)

Скопје – Прес – конференција на коалицијата „Сега е време“. (Плоштад „Скендербег“/11:30)

Скопје – Прес-конференција на МОРО Работничка партија. (пред фонтаната Лотус, на влезот во градскиот парк/12:00)

Скопје – Прес-конференција на Цивил(х. „ПаркРезиденс“/13:00)

_____________________________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Back to top button
Close
Close