Најава на настани

МИА Најави – МКД (ДПЛ)

13 јануари 2020

13 јануари 2020

Скопје – Седница на собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците. (сала 4/ 10:30)

Скопје – Седница на собраниската Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство. (сала 10/ 12:00)

Скопје – Седница на собраниската Комисија за транспорт, врски и екологија. (сала „Борис Трајковски“/ 13:00)

Скопје – Седница на собраниската Комисија за одбрана и безбедност. (сала 6/ 13:00)

Скопје – Седница на собраниската Комсија за здравство. (сала 10/ 14:00)

Скопје – Изјава за медиуми на Зоран Илиоски, пратеник на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ. (прес-сала на Собранието/10:30)

Велес – Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и градоначалникот на Општина Велес Аце Коцевски ќе извршат увид во реконструкција на водоводни и канализациски линии во Велес. (Изјави за медиумите се предвидени на ул. „8 Март“/9:30 часот)

Скопје – Министерот за економија Крешник Бектеши ќе одржи прес-конфренција на тема „Закон за стратешки инвестиции“. (Прес-центар на Влада/11:00)

Скопје – Заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули и градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев во посета на градинката „Пролет“ во Влае, каде почнува промена на начинот на греење во рамки на Планот за чист воздух. ( ул. „Милан Марковиќ“ бр. 41А / 9:45)

Скопје – Прес-конференција на заменик министерот за земјоделство Цветан Трипуновски. (МЗШВ/11:00)

Скопје – Прес-конференција на Стопанската комора на тема „Уписната политика – фактор за обезбедување стручни кадри за стопанството“. (Стопанска комора на Македонија, сала 1 на 5-ти кат/ 11:00)

Скопје – Прес-конференција на Здружението на одгледувачи на медицински канабис МАККАНАБИС. (пред главниот влез на Собранието/ 10:00)

Скопје – Изјава на претседателот на Здружението на глуви и наглуви лица од Штип, Мустафа Велиов. (пред Централниот регистар на РСМ/ 12:00)

__________________________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Back to top button
Close
Close