Најава на настани

МИА Најави – МКД

28 јуни 2020

28 јуни 2020

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Куманово/Свети Николе – Караванот на Коалицијата „Можеме“ ќе ги посети општините Куманово (19:00) и Свети Николе (20:30).

Новаци/Демир Хисар/Битола – Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски ќе ги посети општините Новаци (17:00), Демир Хисар (18:30) и Битола (20:30), a ќе го посети и штандот на плоштадот „Гоце Делчев“ во Битола и ќе дада изјава за медиумите (13:00)

Скопје –  Кандидатите за пратеници од ИЕ 1, Тимчо Муцунски и д-р Синиша Стојаноски ќе дадат изјави и ќе се обратат  пред ТЦ Бисер општина Аеродром (11:20)

Скопје – Носителот на ИЕ 1, проф д-р Гордана Силјановска Давкова, на штанд кај фонтана пред споменикот на Гоце Делчев е предвидено да даде изјава за медиуми (13:30) и во Шишево (19:00)

Скопје – Носителот на ИЕ 2, Владо Мисајловски на средба со жителите на Трговскиот центар во Топанско поле во општина Чаир (12:30)

Берово/Пехчево – Носителот на ИЕ 3, Игор Јанушев, во посета на манастирот „Архангел Михаил“ во општина Берово (10:00), на штанд на плоштад „Димитар Беровски“ ќе даде изјава за медиуми (15:00), а ќе има и средба со жителите и обраќање на плоштадот во општина Пехчево (17:30)

Росоман – Носителот на ИЕ 4, Александар Николоски, на средба со жителите на општина Росоман, при што ќе даде изјава за медиуми (10:15)

Желче – Носителот на ИЕ 6, Дафина Стојаноска, во посета на општина Јегуновце, с. Жилче при што ќе даде изјава за медиуми (11:00)

Битола/Охрид/Струга/Кичево – Предизборниот караван на политичката платформа Македонски концепт ќе ги посети општините Битола (градски плоштад „Магнолија“ и Широк сокак/10:00-12:00), Петар Богојески, промотор на Македонски концепт и носителот на ИЗ 5 Стево Насковски ќе дадат изјави (10:30), во Охрид, исто така ќе дадат изјави (главниот плоштад за влез во чаршијата/13:30-15:30), Струга (16:15-17:30) и Кичево (градски плоштад/18:30-20:00)

Скопје – Арбер Адеми ќе даде изјава за медиумите на плоштадот „Скендербег“ (12:00)

Маврово – Коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива на пикник во Маврово (12:00)

__________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close