Најава на настани

МИА Најави – МКД

27 јуни 2020 

27 јуни 2020 

Куманово – Министерот за внатрешни работи Наќе Чулев ќе го посети СВР Куманово и ќе има работен состанок со раководството. (изјава за медиумите пред зградата на СВР Куманово/12:00)

Скопје – Институтот за духовно и културно наследство на Албанците – Скопје и Граѓанската асоцијација „Скопјанката Мајка Тереза“ – Скопје, ќе ја одбележат 40-годишнината од прогласувањето на Мајка Тереза за почесен граѓанин на Град Скопје. (пред спомен-плочата каде што се наоѓаше куќата на Мајка Тереза, на плоштад „Македонија“/11:00)

Скопје – Во пресрет на 50 годишнината од Првиот Светски Конгрес на Ромите кој се одржа во април 1971 година во Лондон, Интернационалната Ромска Унија – ИРУ го организира 11.Конгрес на кој ќе биде избрано ново раководство. (преку Видео конференција/10:00)

Варшава – Во рамки на „Интердисциплинарни предавања со филмски проекции“ – НОВОТО ДОБА од Игор Поп Трајков кое се состои од лекција проследена со дебата ќе се одржи предавање на тема: Репресијата врз новинарите и вистината. Сестри, во режија на Брајан де Палма. (на платформата  Zoom  Meeting https://us04web.zoom.us/j/79924776902?pwd=aU9CaE0wRU9xbW1LSmtsMWMyZ0VuQT09/ 02:00)

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Скопје/Кичево – Караванот на Коалицијата „Можеме“ ќе ги посети општините Центар (19:00) и Кичево (20:30)

Чешиново-Облешево/Зрновци/Виница/Кочани – Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски ќе ги посети општините Чешиново-Облешево (17:00), Зрновци (18:00)  Виница (19:00) и Кочани (20:30)

Гостивар – Кандидатот на ДУИ за премиер Насер Зибери ќе ја посети фабриката КЕМ-АД, каде заедно со кандидатите за пратеници ќе ја презентира иницијативата за еднаква економија во приватниот сектор. (Изјави за медиумите/13:00)

Прилеп/Гевгелија/Струмица – Предизборниот караван на политичката платформа Македонски концепт ќе ги посети општините Прилеп (градски плоштад „Методија Андонов – Ченто/9:00-12:00), Петар Богојески, промотор на Македонски концепт и носителот на ИЗ 4 Жартко Бошкоски ќе дадат изјави (11:30), пазар во Гевгелија (14:00-14:45) и на градски плоштад (15:00-16:00), плоштад „Гоце Дечев“ во Струмица (17:00-17:30)  посета на трговскиот центар „Глобал“ (17:40-18:00) и прошетка на ул. „19-ка“ (18:00-19:00)

__________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close