Најава на настани

МИА Најави МКД

29 мај 2020

29 мај 2020

Валандово – Вицепремиерката задолжена за економски прашања и координација со економските ресори, Мила Царовска, генералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева и градоначалникот на Валандово, Перо Костадинов, во работна посета на трафостаницата во Валандово, каде што се во тек инвестициски активности за нејзина модернизација. (11:00)

Скопје – „Добредојдовте во НАТО“ – американски воени авиони со прелет над Скопје ќе го поздрават членството на Република Северна Македонија во Алијансата. (околу 11:20)

Ресен – Директорот на Агенција за млади и спорт Дарко Каевски ќе направи увид во градежните работи за реконструкција на спортската сала „Зоран Стојановски“. (12:00)

Скопје – Отворање на новото Одделение за грижа за корисниците на ЈП Комунална хигиена – Скопје, на кое ќе присуствуваат градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, и директорот на ЈП „Водовод и канализација“, Душко Весковски. (Управна зграда на претпријатието, ул. „516“ бр. 10, зад поранешен Скопски саем /12:00)

Скопје – Петто онлајн-предавање на Ромската асоцијација за жени и млади „Лулуди“ на тема: „Чекори во процесот на јавното застапување“. (На платформата Zoom / 18:00)

__________________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close