Најава на настани

МИА Најави МКД

28 мај 2020

28 мај 2020

Скопје – Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бујар Османи, во улога на национален координатор на странска помош во земјава, а во присуство на полскиот амбасадор Војциех Тицињски ќе ја прими донацијата која Република Полска ја обезбеди за нашата земја како поддршка во борбата против Ковид-19. (касарна „Илинден“/12:00, пристигнување на новинарските екипи најдоцна до 11:40 часот)

Скопје – Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески ќе изврши увид во инфраструктурни проекти во општина Ѓорче Петров. (изјави за медиумите во н.м. Волково, ул. 22/11:30)

Скопје – Прес-конференција на Групацијата на забавни и рекреативни дејности во рамки на Услужната комора при Сојуз на стопански комори на Македонија.  (пред ССКМ/10:30)

Скопје – Прес-конференција на Независниот синдикат на полицијата. (пред МРТВ/10:00)

Скопје – Одбележување на Денот на менструалната хигиена под мотото „Менструацијата не запира за време на пандемија!!!“. (ТЦ „Бисер“/11:00)

Скопје – ФАО Вебинар: „Олабавување на рестрикциите – што следно со системите за храна?“. (директен линк за вклучување преку платформата Zoom/10:00-11:30)

Скопје – Women in Tech светска 24/7 онлајн конференција со над 150 светски лидери од 60 земји. (линкот до настанот: https://www.facebook.com/events/251476715959825/)

__________________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close