Најава на настани

МИА Најави – МКД

21 јуни 2021

21 јуни 2021

Скопје – Седница на собраниската Комисија за финасирање и буџет. (Сала Борис Трајковски/12:00)

Скопје – Прес-конференција на Стопанската комора на Северна Македонија на тема „Последиците од недела неработен ден“. (Сала 4 на 5-ти кат/11:00)

Скопје – Црвениот крст на РСМ заедно со Институтот за трансфузиона медицина ќе им додели плакети на Министерството за здравство, Министерството за внатрешни работи и Министерството за одбрана. (Простории на Црвен крст на Република Северна Македонија/11:00) 

Скопје – Прес-конференција на Сојузот на средношколци. (Пред Министерството за образование и наука/11:00) 

СкопјеМакедонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) организира онлајн настан: „CreatINNES – Можности за поддршка на креативни бизниси и старт-апи. Како до развој и брз раст на еден креативен бизнис?”. (Линк за регистрација/10:00 – 11:30)

Скопје – Изјави на градоначалникот Петре Шилегов и директорот на ЈП „Комунална хигиена“, Абусамед Шабани. (Паркинг пред Зоолошка градина/12:00)

Скопје – Промоција на „Речникот на антоними во македонскиот јазик“ од Емил Ниами издаден од Книгоиздателство Ми-Ан. (Парк пред КИЦ-Скопје/19:00)

Скопје – Отворање на фестивалот „Скопско лето 2021“ со концерт на оркестарот на Национална опера и балет „ОД ОРКЕСТАРОТ ЗА ПУБЛИКАТА“ „ОПЕРА БЕЗ ЗБОРОВИ“. (Салон на Националната опера и балет/21:00)

Скопје – Официјално отворање на онлајн Летен регионален онлајн универзитет што го организира Францускиот институт во Скопје. (10:00) 

__________________________________________________________________

МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини

Back to top button
Close
Close