Најава на настани

МИА Најави – МКД (ДПЛ)

5 мај 2020

5 мај 2020

Прилеп – Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и директорот на ЈП за државни патиша Зоран Китанов, ќе извршат увид во рехабилитација на регионалниот пат Прилеп-Тополчани-Битола. (11:30)

Скопје – Прес-конференција на советникот на премиерот Фатмир Битиќи. (11:30/Стрим во живо на линкот)

Скопје – Институтот за македонски јазик по повод 5 Мај – Денот на македонскиот јазик електронски ќе објави десет книги за афирмација, негување и за проучување на македонскиот стандарден јазик.

Скопје – Редовна тематска прес-конференција на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, за најновите макроекономски проекции. (официјален YouTube канал на Народна банка/12:00)

Скопје – Онлајн студентска дебата на тема „Искуствата од Еразмус плус размените“ во организација на Македонското Европско движење, како дел од активностите за одбележување на 9 Мај Денот на Европа. (Фејсбук страница на Европското движење/12:00)

Тетово – Демократската Партија на Албанците ќе одржи прес-конференција за актуелната состојба. (Седиште на партијата/11:00)

__________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

 

Back to top button
Close
Close