Најава на настани

МИА Најави МКД

27 февруари 2020

27 февруари 2020 

Ранковце – Премиерот Оливер Спасовски ќе изврши увид на реконструираните простории за промоција на туристичките атракции кои се наоѓаат во зградата на Општината Ранковце. (Општина Ранковце/13:00)

Скопје – Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и директорката на Агенцијата за вработување Билјана Јовановска ќе одржат прес-конференција. (МИОА/11:00)

Скопје – Втор национален Форум на тема  „Здрави мајки, здрави новороденчина:Северна Македонија одговара на предизвиците“ во организација на Министерството за здравство и со поддршка од СЗО.

Скопје – Прес конференција на градоначалникот на Скопје Петре Шилегов. ( салата за состаноци до Кабинетот на градоначалникот/11:00)

Скопје – Градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов и градоначалникот на Општина Кисела Вода Филип Темелковски ќе одржат прес-конференција. (на крајот од ул. „Трајко Иванов“ во Кисела Вода, во близина на последната станица на автобуската линија број 4/13:00)

Скопје – Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) ќе одржи прес-конференција на која ќе се обрати директроот на АППТ, Љупчо Јаневски.  (АППТ, ГТЦ, кат 2/13.30)

Скопје – Стопанската комора за туризам на Македонија – СКТМ ќе одржи прес-конференција. (СКТМ, Градски ѕид, блок бр.13/11:00)

Скопје – ЕВРОТИНК – Центар за европски стратегии и Фондацијата Фридрих Еберт ќе го презентираат документот на јавна политика и видеа кои се однесуваат на дискурсот за соработка и комуникација меѓу Северна Македонија и Грција. (х.„Холидеј ин“/11:00)

Скопје – Предавање на ректорката на Универзитетот во Белград, проф. д-р Иванка Поповиќ на тема „Истражување и иновации за квалитет и релевантност во високото образование и можности за студентите“ во организација на Универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола.  (Факултет за безбедност, голем амфитеатар/12:15)

Скопје – Ракометниот клуб Вардар ќе одржи прес-конференција. (СЦ „Јане Сандански“/12:00)

Тетово – Промоција на новиот 39-ти број на уличното списание за одржлив развој „Лице в лице“. (Едукативен центар „Реа“/12:00)

Скопје – Изложба „Вибрации“ на авторите Ирина Черњавски Шантриќ и Саво Рупиќ. (Порта Македонија/19:00)

Скопје – Прикажување на првиот од серијата германски филмови на тема „​различности“ (Diversity)- ТРОЈКА на режисерот Том Тиквер, во организација на Гете-институт Скопје. (Кинотека/20:00)
Скопје – Концерт насловен „Златните раце на Фре“ на оркестарот на Филхармонија. (20:00)
Скопје – Прес конференција на Шаип Зендели од Демократската унија за интеграција. (седиште на ДУИ во Чаир/11:00)
Тетово – Прес конференција на Комисијата за економија на ДПА. (Седиште на ДПА/11:00)

——————————————————————————————————————————————

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close