Најава на настани

МИА Најави – МКД

22  февруари 2020

22  февруари 2020

Скопје – Деветта конференција за социјален активизам ENGAGE во организација на Радио МОФ. (МКЦ, кино „Фросина“ / 12:00)

Тетово – Централно претседателство на Демократската Партија на Албанците. (Седиште на ДПА / 11:00)

Скопје – По повод Денот на заштитникот на Татковинатата на Руската Федерација ќе се одржи концертот „Славјански венец“. (Филхармонија / 20:00)

Скопје – Во рамки на Фестивалот на современи ирански и македонски филмови ќе биде прикажан играниот филм „Астигматизам“. (Кинотека / 20:00)

Скопје – Во склоп на Изложбата на калиграфиии ќе се одржи литературен час за делото Искендернаме (Поема за Александар), на кој мајсторот по калиграфија и калиграм Мохаммад Реза Афшари ќе говори за Литературата во калиграфијата, додека филмскиот режисер Маџид Реза Мустафави ќе говори за Литературата во иранскиот филм. (Порта „Македонија“ / 12:00-14:00)

———————————————————————————————————————————————–

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close