Најава на настани

МИА Најави – МКД

15 февруари 2020 

15 февруари 2020 

Скопје – Седница на собраниската Комисија за надворешна политика. (Сала 4/14:00)

Куманово – Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски ќе присуствува на одбележувањето на 49 години од постоењето на пчеларското друштво „Пчела“. (Простории на поранешен комитет на Куманово/10:30)

Скопје – Невладината организација САНО и Универзитетската Клиника за детски болести по повод Меѓународниот ден посветен на децата кои се борат со канцер, организираат „златна трка“. (Градски парк кај Школка/11:00)

Скопје – Креативна Европа МЕДИА Деск МК во рамки на „Златна рамка 2020“ ќе одржи отворена презентација. (МКЦ/11:30)

Скопје – Неформалната организација „Стоп за извршителите“ ќе одржи прес-конференција. (Наспроти Собранието, до споменикот на АСНОМ/12:00)

Скопје – Изведба на балетската претстава „Самсон и Далила“. (Национална опера и балет/20:00)

Скопје – Концерт „Узун за Узун“ во чест на музичкиот педагог Јанко Узунов, во организација на Музичкото училиште „Узун“ и Црвен крст на Град Скопје. (Хуманитарен дом „Даре Џамбаз“/16:00)

Скопје – Концерт на „Ана Кап трио“ од Франција. (Филхармонија, камерна сала/20:00)

______________________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close