Најава на настани

МИА Најави – МКД

20 јануари 2020

20 јануари 2020

Скопје – Прес-конференција на дополнителната заменичка министерка за внатрешни работи Славјанка Петровска. (медија центар на Влада/10:00)

Скопје – Изјави на министерот за здравство Венко Филипче и директорите на Здравствениот дом – Скопје, Виктор Исјановски и Бесим Кока за новите 13 возила наменети за поликлиниките во Скопје. (паркинг позади поликлиника Бит пазар/09:00)

Скопје – Претседателот на Уставниот суд Сали Мурати, ќе оствари средба со амбасадорот на Република Турција, Хасан Мехмет Секизќок. (Уставен суд/13:00, сниматели и фоторепортери)

Скопје – Прес-конференција на Стопанската комора на Македонија на тема „Како максимално да се искористат капацитетите за соработка со Сојузна Република Германија како наш најголем партнер во меѓународната трговија?“. (Стопанска комора на Македонија/11:00)

Скопје – Прес-конференција на градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов. (Дива населба на собирачи на пластика под Кале/12.00, организиран превоз од паркингот кај полигонт/11:50)

Скопје – Тркалезна маса на тема „Препознавање и ракување со радикално поларизирачки јавен дискурс: етички и практични дилеми“, во организација на Институтот за општествени и хуманистички науки. (хотел „Солун“/12:00)

__________________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини**

 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close