Најава на настани

МИА Најави МКД (ДПЛ)

18 јануари 2020

18 јануари 2020

Скопје – Министерката за финансии Нина Ангеловска ќе одржи прес – конференција. (Влада, медија центар/11:00)

Скопје – Хуманитарен базар на кој ќе учествуваат раководството и членови на СДСМ и на кој воведно обраќање ќе има претедателот на СДСМ, Зоран Заев (Пред седиштето на СДСМ/12.00)

Скопје – Две последователни прес-конференции на ВМРО-ДПМНЕ на кои ќе се обратат генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев и Жаклина Пешевска (Простории на Центарот за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ/11:30)

Скопје – Конфедерација на синдикалните организации на Македонија ќе одржи прес-конференција. (Пред влезот на Геријатриската установа во Ѓорче Петров/11:00)

Скопје – Промоција на книгата „Македонска сага“ на Сунчица Уневска. (МКЦ, кино Фросина/19:00)

Скопје – Осмо издание на манифестацијата „Роденден на уметноста“ со настап на неформалната театарска трупа Импров театар, детски работилници, предавања во Планетариум за деца и возрасни, промоција на книга, изложба на Марина Убавкова – „Портрет и личност“, „Мали хумани иновации“ – изложба на студентите од Машинскиот факултет (насока: Индустриски дизајн ), концерти и Диџеј сетови. (МКЦ/од 18:00)

Скопје – Во сите храмови на Македонската православна црква ќе се одржи Златоустова литургија и голем Водосвет по повод Водокрст. (7:30)

__________________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Back to top button
Close
Close