Најава на настани

МИА Најави МКД

21 јануари 2021 

21 јануари 2021 

Скопје – Протоколарна средба на претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери со австрискиот амбасадор Георг Вуцас. (Стар кабинет/10:00)

Скопје – Собранието на Република Северна Македонија ќе одржи продолжение на 29-та седница. (Голема сала/12:00)

Скопје – Седница на собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците. (сала „Борис Трајковски“/11:00)

Скопје – Седница на собраниската Комисија за образование, наука и спорт. (Сала на Уставна комисија/11:00)

Скопје – Седница на собраниската Законодавно-правна комисија. (сала 6/14:00)

Скопје – Презентација на новата платформа на Општина Аеродром „Аеродром – прва општина со европско знаменце“. (х. „Дабл три Хилтон“, сала Платинум/11:00)

Скопје – Прес-конференција на Здружението за борба против рак „БОРКА – За секој нов ден“ по повод Европската недела за превенција од рак на грлото на матката. (преку платформата GoToMeeting  https://www.gotomeeting.com/meeting/join-meeting /15:30)

Скопје – Онлајн настан: Младите Европски Амбасадори и Зелената агенда. (https://www.webalkans.eu/en/yea/events/wegreen-the-youth-goes-clean/, линк за настанот во живот на Facebook: https://www.facebook.com/webalkans.eu и линк за Instagram: https://www.instagram.com/webalkans_eu/ /18:00)

Скопје – Прес-конференција на „Иницијатива против урбаното дивеење“. (кружен тек кај Порта Влае/12:00)

Струга – Самостојна изложба 50 години творештво на Мицко Мице Јанкуловски. (Национална установа Музеј Струга, Спомен куќа „Браќа Миладиновци“/13:00)

_________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини**

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close