Најава на настани

МИА Најави МКД

Скопје, 5 април 2020

Скопје, 5 април 2020  

Скопје – Прес-конференција на директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски. (Медија центар на Влада на РСМ/11:00)

Скопје – Министерот за здравство Венко Филипче ќе одржи тематски брифинг со медиумите во врска со коронавирусот во земјава.  Присутниќе бидат и министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, д-р Владимир Микиќ од Институтот за јавно здравје, епидемиологот Жарко Караџовски, директорката на КАРИЛ д-р Маја Мојсова, директорот на Клиниката за пулмологија д-р Дејан Докиќ, директорката на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби Милена Стевановиќ, како и директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат Ирина Бухова. (Свечената сала во Владата на Република Северна Македонија/13:00)

_________________________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close