Најава на настани

МИА Најави МКД (ДПЛ)

12 септември 2020

12 септември 2020

Охрид – Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски ќе ги отвори 17. спортски игри и средби на Македонскиот полициски синдикат. (Одморалиште на МВР/12:00)

Скопје – Прес-конференција на Синдикатот на полиција во Македонија. (Пред Влада/11:00)

Прилеп – Прес-конференција на Здружението „Сочувај, Лекувај, Асоцијација на пациенти со заболувања на црн дроб“ – СЛАП по повод интернационалниот ден на Примарен Билијарен Холангитис – ПБХ, кој оваа година се одбележува на 13 Септември. (Простории на НВО „СЛАП“/10:30)

Куманово – Меѓународна манифестација „Органска трпеза“ во организација на Здружението за развој на земјоделство и заштита на животна средина преку истражување, едукација и одржување на биодиверзитет „Живот“ од Куманово. (Спортско-рекреативен комплекс, отворање во 12:00)

Гостивар – Алијанса за Албанците ќе го одржи шестото заседание на Централното Собрание. (Спортска сала/12:00)

Скопје – Настан „Оддаваме почит на големиот Горан Стефановски“. (Саем на книгата/18:00)

Скопје – Промоција на книгата „Големите сили и Македонија во текот на Втората светска војна 1941-1945 година“ на проф. д-р Марјан Димитријевски. ромотивен центар на комплексот А1 АРЕНА – СЦ Борис Трајковски/11:00)

Скопје – Септемвриски коњички турнир и 2 коло од Отвореното државно првенство во прескокнување на пречки за 2020 година во организација на Федерацијата на коњички спортови на РСМ.  (На мањежот на клубот за коњички спорт „Процес“, веднаш до полициската станица за дресура на службени кучиња во Маџари/9:00) 

_______________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Back to top button
Close
Close