Најава на настани

МИА Најави МКД

5 септември 2020

5 септември 2020 

Скопје – Прес-конференција на градоначалчниците на Град Скопје, Петре Шилегов и на Општина Гази Баба, Борче Георгиевски. (бул. „Александар Македонски“/12:00)

Скопје – Прес-конференција на претседателот на Движењето БЕСА, Билал Касами. (Централно седиште на партијата/14:30)

Скопје – Граѓанската асоцијација „Скопјанката Мајка Тереза“ организира свечена академија со која и официјално ќе заврши традиционалната 21 манифестација „Денови на Св. Мајка Тереза“, која годинава е под знакот на 110-годишнината од нејзиното раѓање. (во амфитеатарот пред Спомен – куќата на Св. Мајка Тереза/19:00)

Скопје – Промоцијата на прирачникот „Гонџе Бојаџиу – Мајка Тереза: Јас го сакав другиот со љубовта кон Бога“ на авторот Антон Ник Бериша. (Институт за духовно и културно Наследство на албанците / 11:00)

_______________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Back to top button
Close
Close