Најава на настани

МИА Најави МКД

23 август 2020

23 август 2020 

Скопје – Со отворање на изложбата БЕЗ ПРОСТОР” на уметницата Селма Селман ќе се затвори осмото издание на Фестивалот за феминистичка култура и акција ПРВО ПА ЖЕНСКО, во организација на Тиииит! Инк. (Музеј на современа уметност/20:00)

Скопје  –  Во рамки на фестивалот за креативен документарен филм Македокс, премиерно ќе биде прикажан краткиот документарен филм „Сите ќе умреме“ од авторот Сашко Потер Мицевски. (21:00)

_________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Back to top button
Close
Close