Најава на настани

МИА Најави МКД (ДПЛ)

24 август 2020

24 август 2020 

Скопје – Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ќе одржи седница (10:00), а потоа и прес-конференција. (Пред просториите на ДКСК/11:00)

Скопје – Неформална заедничка средба на која ќе учествуват МИОА и потпретседател на СДСМ, Дамјан Манчевски, пратеникот во Собранието и меѓународен секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Тимчо Муцунски и Бојан Кордалов, специјалист за односи со јавност и координатор на Програмата за транспарентност и дигитализација на ИДУЕП. (тераса на хотел „Stone Bridge“/11.00)

Скопје – Потпишување заедничко барање на членките на „Сите сити“ до Град Скопје за поддршка на активностите за обезбедување храна за социјално загрозените граѓани. („Јавна соба“/10:00)

Скопје – Прес-конференција на Борче Стамов, член на Иницијативниот одбор за свикување на вонреден конгрес на ВМРО-ДПМНЕ. (Пред Музејот на ВМРО/11:00)

Охрид – Балканскиот поетски камп: “Поетски искри од огништето на Ванчо Николески”. (Општина Охрид/10.00)

Струга – Започнува „Неделата на новиот германски филм“. (НУЦК Летна сцена/20.00)

_________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Back to top button
Close
Close