Најава на настани

МИА Најави МКД

20 август 2020

20 август 2020 

Скопје – Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов и градоначалникот на општина Кисела Вода, Филип Темелковски ќе го означат почетокот на изградбата на продолжетокот на улицата Есенинова. (Просторот помеѓу улиците Есенинова и Жил Верн/10:30)

Скопје – Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев ќе даде изјава за медиуми. (УЗ „Владо Тасевски“ (Млечен), до „Ли“ кафе/12:15)

Скопје – ХОПС – Опции за здрав живот ќе одржи прес-конференција на која ќе ги презентира резултатите од проектот Креативна акција за општествени промени, преку претставување на уметничка инсталација наречена „РЕ Употреби го умот“. (Градски парк, спроти паркот за кучиња/11:00)

Скопје – Онлајн промоција на „Миа во Амстердам“ (Јас сум Миа #2) од авторката Јана Мишо. (Фејсбук-страница на „Литература.мк“/19:00)

Скопје – Пијано-рецитал на Марија Ѓошевска. (Музејот на македонската борба/20:00)

Охрид – Премиерен концерт на Здружението на Џез музичари на Македонија – Колектив со гудачи во рамки на „Охридско лето“. (Сцена „Долни Сарај“/21:00)

_________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close