Најава на настани

МИА Најави МКД

7 август 2020

7 август 2020

Скопје – Седница на Државната изборна комисија. (live stream/11:00)

Скопје – Министерот за образование и наука Арбер Адеми ќе се обрати на брифингот за новинари на кој ќе бидат претставени наодите од истражувањето „Искуствата и ставовите на директорите на училиштата, наставниците и родителите во врска со учењето на далечина“ што го спроведе МОН, Бирото за развој на образованието и УНИЦЕФ со финансиска поддршка од Владата на Обединетото Кралство и во соработка со истражувачкиот тим на „Реактор-истражување во акција“.  (преку ZOOM/11:00-12:00)

Скопје – Прес-конференција на Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“ на тема: „Презентација на резултатите од квантитативното онлајн истражување за ставовите на родителите/старателите за методите на организирање на образовниот процес на децата за учебната 2020/2021 година“. (ресторан „Ореов лад“/10:00)

 

__________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Back to top button
Close
Close