Најава на настани

МИА Најави МКД

1 август 2020

1 август 2020

Скопје – Комеморативна церемонија по повод 76 години од холокаустот на Ромите за време на Втората Светска војна. (кеј на реката Вардар, во непосредна близина на платото пред Камениот мост/11:00, пренос во живо на Јутуб каналот на Националниот ромски центар)

Охрид – Промоција на книга за историско-етнографски аспекти за заедницата на балканските Еѓипќани од Рубин Земон. (Просторот на Лапидариумот при Музеј и завод од Охрид Куќа на Робевци/20:00).

__________________________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Back to top button
Close
Close