MIA FleshMIA Radio Flesh

MIA Flesh

– Vështirë është të parashikohet data e saktë se kur vaksinat e mekanizimit Kovakas do të arrinin në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Në një kumtesë të saj të mëparshme, Kovakas ka paralajmëruar se dorëzimi i vaksinave të shteteve -pjesëmarrëse në mekanizmin do të mund të fillojë në kohën e tremujorit të parë të vitit 2021, por ajo varet nga vendimet e favorshme rregullatorë, ashtu edhe nga gatishmëria e sistemit shëndetësor në çdo vend veç e veç. Nëse nuk ka problem në pjesën e vendimeve rregullatorë ose në pjesën e përgatitjes së shtetit, qëllimi është që dozat e para të vaksinës t’u dorëzohen të gjitha shteteve- pjesëmarrëse në mekanizmin KOVAKS njëkohësisht apo sa më afër atij qëllimi. Këtë në intervistën për MIA-n e ka thënë dr. Xhihan Tavillah, përfaqësues i Organizatës Botërore të Shëndetësisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Ajo thekson se OBSH ka miratuar përdorimin urgjent të vaksinës Pfizer Kovid-19 (BNT162b2) dhe thekson se ka 12 vaksina për momentin që janë mjet i vlerësimit për marrjen e miratimit në përdorim urgjent ku tre janë në fazën përfundimtare të vlerësimit, ndërsa ekzistojnë edhe dy vaksina tjera që për momentin gjenden në fazën e dorëzimit të të dhënave të nevojshme nga OBSH.

Lajmi është i kapshëm për parapaguesit e ueb- servisit të MIA-s.
Logojuni ose kontaktoni sektorin e marketingut për më shumë informacione.

Daniela Dimovska 075 284 502
Jovanka Jankoska 075 280 297
Vida Dimova 075 284 506
Back to top button
Close
Close