МИА Бриф 5+5Пакети

МИА Бриф 5+5 

16 април 2021 

16 април 2021 

 

Средба на Заев со Села и Гаши за решение за законот за државјанство 

https://mia.mk/sredba-na-zaev-so-sela-i-gashi-za-reshenie-za-zakonot-za-drzhav-anstvo/ 

 

Дванаесет лица во Скопје обвинети за непостапување според здравствените прописи 

https://mia.mk/dvanaeset-lica-vo-skop-e-obvineti-za-nepostapuva-e-spored-zdravstvenite-propisi/ 

 

ЕК сака да се вклучи Западниот Балкан во Конференцијата за иднината на Европа 

https://mia.mk/ek-saka-da-se-vkluchi-zapadniot-balkan-vo-konferenci-ata-za-idninata-na-evropa/ 

 

Џафери свика состанок на претседателството на Собранието откако синоќа не беа изгласани законите од петиот сет антикризни мерки 

https://mia.mk/aferi-svika-sostanok-na-pretsedatelstvoto-na-sobranieto-otkako-sino-a-ne-bea-izglasani-zakonite-od-petiot-set-antikrizni-merki/ 

 

Книга за македонското малцинство во Албанија од проф. д-р Марија Дојче од Универзитет во Корча 

https://mia.mk/kniga-za-makedonskoto-malcinstvo-vo-albani-a-od-prof-d-r-mari-a-do-che-od-univerzitet-vo-korcha/ 

 

Во Нови Сад со солзавец и метална шипка нападнат новинар 

https://mia.mk/vo-novi-sad-so-solzavec-i-metalna-shipka-napadnat-novinar/ 

 

ЕУ: Правната постапка против Британија ќе продолжи 

https://mia.mk/eu-pravnata-postapka-protiv-britani-a-e-prodolzhi/ 

РСЕ поднесе тужба против Русија пред Европскиот суд за човекови права 

https://mia.mk/rse-podnese-tuzhba-protiv-rusi-a-pred-evropskiot-sud-za-chovekovi-prava/ 

 

Ирански научници збогатиле ураниум со концентрација од 60 отсто 

https://mia.mk/iranski-nauchnici-zbogatile-uranium-so-koncentraci-a-od-60-otsto/ 

 

Нов Зеланд создава идни генерации без цигари 

https://mia.mk/nov-zeland-sozdava-idni-generacii-bez-cigari/ 

Back to top button
Close
Close