МИА Бриф 5+5Пакети

МИА Бриф 5+5 

13 април 2021 

Обвинителството оформи предмет за случајот со измамата за кој обелодени МИА 

https://mia.mk/obvinitelstvoto-oformi-predmet-za-slucha-ot-so-izmamata-za-ko-obelodeni-mia/ 

Во Кривичниот суд се изрекува пресудата за „Трезор“ 

https://mia.mk/presuda-za-trezor-na-13-april-2-2/ 

Ивановска: Неопходен е законот за потекло на имотот 

https://mia.mk/ivanovska-neophoden-e-zakonot-za-poteklo-na-imotot/ 

Богдановиќ: Бараме вклучување на повеќе институции за предмети поврзани со ДУП-овите 

https://mia.mk/bogdanovi-barame-vkluchuva-e-na-pove-e-institucii-za-predmeti-povrzani-so-dup-ovite/ 

 Жител на тетовски Порој фатен со 100 пакувања кокаин, ги нападнал полицајците при приведување 

https://mia.mk/zhitel-na-tetovski-poro-faten-so-100-pakuva-a-kokain-gi-napadnal-polica-cite-pri-priveduva-e/ 

Десетте пензионирани турски адмирали ослободени од притвор 

https://mia.mk/desette-penzionirani-turski-admirali-oslobodeni-od-pritvor/ 

 Русија ја обвини Си-Ен-Ен дека шири дезинформации за наводна војна против Украина 

https://mia.mk/rusi-a-a-obvini-si-en-en-deka-shiri-dezinformacii-za-navodna-vo-na-protiv-ukraina/ 

Јужна Кореја бесна на Јапонија за планот за испуштање на радиактивна вода од Фукушума во океанот 

https://mia.mk/uzhna-kore-a-besna-na-aponi-a-za-planot-za-ispushta-e-na-radiaktivna-voda-od-fukushuma-vo-okeanot/ 

Исламистичките протести во Пакистан блокираат снабдување со кислород до болниците 

https://mia.mk/islamistichkite-protesti-vo-pakistan-blokiraat-snabduva-e-so-kislorod-do-bolnicite/ 

Во бродолом кај Џибути настрадале 42 мигранти 

https://mia.mk/vo-brodolom-ka-ibuti-nastradale-42-migranti/ 

Back to top button
Close
Close