МИА Бизнис 5+5Пакети

МИА Бизнис 5+5

18 септември 2020

18 септември 2020

Новиот ЕУ амбасадор: Со нетрпение чекам да ја запознаам земјата, обезбедувајќи поддршка за нејзиното ЕУ интегрирање

Нуредини: Разговарано е да се воведе давачка за производствените компании кои го создаваат отпадот

За менаџирање со отпадот веќе има проект планови, но тоа е комплексен и скап процес, вели Нуредини

Средба Битиќи – Сахакјан: Активна е соработката на Владата со УНДП во спроведување на проекти за Целите за одржлив развој и Агендата 2030

Се дискутира за целодневната настава, вели Царовска

Екстра помош за нови вработувања за компаниите, мерката 14.500 ќе се развива со поголема поддршка за повеќе погодените, најави Заев во новиот пакет мерки

Чамец со околу 50 мигранти побарал помош во близина на Пелопонез

ЕЦТАА: На ЕУ и треба координирани ограничувања и тестирања, а не карантин

И Ница воведува дополнителни мерки за заштита од коронавирусот

Австралиската Влада ја помага новинската агенција ААП

 

Back to top button
Close
Close