0_Македонија.ПорталЕкономијаПолитика

МФ почна со конкректна реализација на заедничките препораки од Економско – финансискиот дијалог со ЕУ поврзан со ПЕР

Министерството за финансии ги започна активностите за реализација на заедничките заклучоци од Економско - финансискиот дијалог со Европската Унија поврзан со Програмата за економски реформи. Главните препораки од дијалогот се усвоени на 12-ти овој месец и се насочени кон континуиран одговор со фискални, економски и социјални политики за ублажување на последиците од пандемијата и поттикнување на закрепнувањето на среден рок.

Back to top button
Close
Close