ЕвропаЕвропа.ПорталСвет.Слајдер

Метеоролозите предупредуваат дека бранот од Германија и Австрија може да ја зафати и Словачка

Метеоролозите предупредуваат дека бранот од Германија и Австрија кој ги предизвика поплавите може да влијае и на Братислава. Нивото на Дунав може да се искачи за 2,5 метри во Словачка, според последните податоци на страницата imeteo.sk, која ја следи состојбата на реките.

Back to top button
Close
Close