0_Магазин.ПорталЗанимливости

Метеоролозите останаа без имиња за бурите

На првите 21 циклони од секоја сезона им се даваат западни имиња почнувајќи „од А, па сè до З“... Всушност, латиничните Q, U, X, Y и Z не се користат затоа што е тешко да се најдат познати имиња кои започнуваат со овие букви.

Back to top button
Close
Close