0_Magazinë.PortalBotëBotë.PortalKuriozitete

Mekkenzi Skot gruaja më e pasur në botë

Shkrimtarja filanotrope Mekenzi Skot është gruaja më e pasur në bot. Pas ndarjes nga Xhef Bezos, ajo fitoi katër për qind të aksioneve në "Amazon".

Nju-Jork, 2 shtator 2020 (MIA) – Shkrimtarja filanotrope Mekenzi Skot është gruaja më e pasur në bot. Pas ndarjes nga Xhef Bezos, ajo fitoi katër për qind të aksioneve në “Amazon”.

Amerikani më i pasur Xhef Bezos para disa ditësh zyrtarisht u bë njeriu i parë pasuria e të cilit arriti deri 200 miliardë.

Sipas shoqatës “amerikanë për tatime korrekte”, gjatë krizës së koronës, pasuria e miliarderëve më të theksuar në SHBA është rritur për 25 për qind, gjegjësisht gjithsej 800 miliardë dollarë.

Sipas raporteve, prona e Ilon Mask, pronari i “Teslës” dhe “Spejs Iks” është trefish më e “rëndë” në krahasim me marsin.

Muajin e kaluar në SHBA papunësia u ulë për 10,2 për qind, por ende në nivel javor, miliona amerikanë parashtrojnë kërkesa për beneficione për të papunë. sn/

Таг
Back to top button
Close
Close