0_Web_Актуелно0_Македонија.Портал0_МИА Истражува.ПорталАнализаОпштество

Медиумската писменост е демократска педагогија, што поскоро да се воведе во редовната настава

Се смета дека во училиштата на иднината ќе има само четири предмети - критичко мислење, комуникација, способност за промена и креативност. Ние денес ги гушиме учениците со 14 или 15 предмети, каде го меморираат градивото кое можат да го најдат на Интернет, со тоа нивната меморија веќе е ослабена, а Финска веќе размислува како да ги реконструира предметите, со цел да добие подобар стандард на знаење. И тоа покажува и кај нас, и кај вас и во целиот регион, дека нашите ученици всушност не научија како се учи!

Back to top button
Close
Close