0_Македонија.ПорталОпштество

Меѓународниот ден на Ромите, 8 април, неработен за ромската заедница

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РСМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 8 април 2021 година (четврток), Меѓународниот ден на Ромите е неработен ден за граѓаните припадници на ромската заедница во Република Северна Македонија.

Back to top button
Close
Close