BallkanBallkan.Portal

Më shumë se 200 të burgosur në Slloveni në pushim të përkohshëm për shkak të epidemisë

Më shumë se 200 persona të dënuar në Slloveni janë liruar nga burgu, që të parandalohet  rreziku nga përhapja e koronavirusit në burgjet tashmë edhe të stërngarkuar.

Lubjanë, 30 mars 2020 (MIA) – Më shumë se 200 persona të dënuar në Slloveni janë liruar nga burgu, që të parandalohet  rreziku nga përhapja e koronavirusit në burgjet tashmë edhe të stërngarkuar.

Ministria sllovene e Drejtësisë Liljana Kozlloviq deklaroi se te të gjithë të cilët janë lëshuar  së pari është kryer kontroll i sigurisë, dhe bëhet fjalë për të burgosur për të cilët nuk ekziston rrezik  ta përsërisin veprën për të cilën janë dënuar  dhe për të cilët  nuk ekziston rrezik nga arratisja.

Në bazë të ligjit të sjellur më parë me të cilin lejohet  lirim i përkohshëm  ose i parakohshëm gjatë epidemisë së KOVID-19,  dënimet me burg janë pezulluar për  68 persona të dënuar, ndërsa 15 përkohësisht  janë liruar  dhe më nuk do të kthehen në burg.

Për shkak të rrezikut nga koronavirusi, administrata e burgut  raportoi për 130 të burgosur të cilët me leje paraprake nga administrata e burgut para dy javëve përkohësisht ishin për vizitë te familjet e tyre,të njëjtit nuk duhet të kthehen për ta vazhduar dënimin derisa të  zhduket epidemia e koronavirusit.  sa/

Таг
Back to top button
Close
Close