0_Web_АктуелноВидеоГраѓански секторОпштество

„Меѓаши“: Околу 63 проценти од децата слушнале за нивните права, а над 90 сметаат дека возрасните треба повеќе да се едуцираат за детските права

Околу 63 проценти од децата слушнале за Конвенцијата на правата на децата во училиште, од интернет, од дома, од телевизија, од невладини организации, додека над 90 проценти  мислат дека и возрасните треба повеќе да се едуцираат и да знаат за правата на децата. Ова беше истакнато на денешната презентација на Детскиот алтернативен извештај за состојбата на правата со децата во нашата земја, во организација на Првата детска амбасада „Меѓаши“. 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close